Питання делімітації морського простору навколо о. Зміїного - Долуденко, А. Ю.; Doludenko, A. Y. (Одеса, 2010)
Автор статті нагадує, що Міжнародний суд ООН ухвалив остаточне рішення 3 лютого 2009 року. Згідно, згідно з яким острів Зміїний було визнано островом з територіальним морем у 12 морських миль, але при цьому о. Зміїний не може вважатися частиною прибережної лінії України у визначенні серединної лінії при делімітації континентального шельфу та виключної економічної зони. Але автор не згоден в доводить у статті , що рішення Міжнародного Суду ООН не є правомірним, воно не має юридичної сили для України. Та наша держава може продовжувати відстоювати свої незаперечні права на економічну зону навколо о.Зміїного.
Долуденко А. Ю. Питання делімітації морського простору навколо о. Зміїного / А. Ю. Долуденко // Міжнародні читання присвячені пам’яті професора Імператорського Новоросійського університету П. Є. Казанського: матеріали Міжнародної конференції (м. Одеса, 22-23 жовтня 2010 року). - Одеса, 2010. - С. 268-269.
Keywords: делімітація морських кордонів; острів Зміїний; кордони України; Міжнародний суд ООН; спор між Україною та Румунією відносно морської делімітації в Чорному морі; case concerning maritime delimitation in the Black Sea; делимитация морских границ; остров Змеиный; границы Украины; Международный суд ООН; спор между Украиной и Румынией относительно морской делимитации в Черном море; the delimitation of maritime boundaries; Ukraine border; International Court of Justice; Zmeiny island