Щодо критеріїв визначення збройних конфліктів: їх значення для кваліфікації та типології конфліктних ситуацій - Кузьмін, Едуард Едуардович; Кузьмин, Эдуард Эдуардович; Kuzmin, Eduard Eduardovych (Одеса : Фенікс, 2015)
Еволюції конфліктів, їх поступові ускладнення та трансформації в сучасних умовах призводять до появи нових видів конфліктів, що в свою чергу, ставлять перед дослідниками ряд гострих питань, які потребують детального дослідження. Саме тому, стаття присвячена науковому пошуку чітких, формалізованих критеріїв визначення збройних конфліктів. Проаналізовано значення, вплив та роль критеріїв на кваліфікацію та типологізацію конфліктних ситуацій. В статті робиться спроба постановки проблеми стосовно розмежування внутрішніх конфліктів неміжнародного характеру та інших ситуацій насилля.

Эволюции конфликтов, их постепенные осложнения и трансформации в современных условиях приводят к появлению новых видов конфликтов, что в свою очередь, ставит перед исследователями ряд острых вопросов, требующих детального исследования. Именно поэтому, статья посвящена научному поиску четких, формализованных критериев определения вооруженных конфликтов. Проанализировано значение, влияние и роль критериев в квалификации и типологизации конфликтных ситуаций. В статье делается попытка постановки проблемы относительно разграничения внутренних конфликтов немеждународного характера и других ситуаций насилия.

Evolutions of the conflicts, their complications and transformations in modern conditions lead to the emergence of new types of conflicts, which poses a number of researchers’ sensitive issues that required to be precisely researched. That is why, the article is devoted to the scientific research of clear, formal criteria of the determination of the armed conflict. The meaning of criteria, their impact and role in the qualification and typology of conflicts have been analyzed. The author has made an attempt to establish the problem regarding the differentiation of internal conflicts of non-international character and other situations of violence.
Касательно критериев определения вооруженных конфликтов: их значение для квалификации и типологии конфликтных ситуаций
To the Criteria of the Definition of Armed Conflicts: Their Meaning in the Qualification and Typology of Conflict Situations
Кузьмін Е. Е. Щодо критеріїв визначення збройних конфліктів: їх значення для кваліфікації та типології конфліктних ситуацій / Е. Е. Кузьмін // Вісник Південного регіонального центру Національної академії правових наук України = Journal of the South Regional Center of National Academy of Legal Sciences of Ukraine. – 2015. – № 3. – С. 195-201.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; право збройних конфліктів; міжнародне гуманітарне право; збройний конфлікт; збройний конфлікт міжнародного характеру; збройний конфлікт неміжнародного характеру; право вооруженных конфликтов; международное гуманитарное право; вооруженный конфликт; вооруженный конфликт международного характера; вооруженный конфликт немеждународного характера; law of armed conflict; international humanitarian law; armed conflict; armed conflict of international character; armed conflict of non-international character