Жінки в адвокатурі Великобританії: історія і сучасність - Аніщук, Ніна Володимирівна; Анищук, Нина Владимировна; Anichchuk, N. V. (Одеса : Юрид. л-ра, 2014)
Стаття присвячена розгляду адвокатури Великобританії в контексті діяльності жінок-адвокатів в історії та сучасності. Гендерний аналіз, застосований у процесі дослідження, надає можливість по-новому, в рамках проблеми забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, розкрити сутність цього правового інституту
Аніщук Н. В. Жінки в адвокатурі Великобританії: історія і сучасність / Н. В. Аніщук // Наукові праці Національного університету "Одеська юридична академія" : зб. наук. праць / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред), Ю. П. Аленін [та ін] ; відп. за вип. В. М. Дрьомін ; МОН України, НУ "ОЮА". - Одеса : Юрид. л-ра, 2014. - Т. 14. - С. 263-274.
Keywords: жінки-адвокати; адвокатура Великобританії; фемінізація адвокатури; рівноправ'я жінок і чоловіків; емансипація жінок; гендерна рівність в адвокатурі; женщины-адвокаты; адвокатура Великобритании; феминизация адвокатуры; равноправие женщин и мужчин; эмансипация женщин; гендерное равенство в адвокатуре; women-barristers; the Bar of Britain; feminization of the legal profession; equality between women and men; emancipation women; gender equality in the legal profession