Мета заподіяння шкоди інтересам держави як обов’язкова ознака суб’єктивної сторони складу злочину, передбаченого ст. 332-2 КК України - Цвеліх, Павло Володимирович; Цвеліх, П. В.; Tsvelikh, Pavlo V. (Одеса : Фенікс, 2026)
Поняття інтересів держави у межах ст. 332-2 КК України є оціночним і має визначатися у кожному конкретному випадку окремо, що не виключає обов’язку правоохоронних та судових органів чітко встановити як характер заподіяної їм шкоди, так і його обсяги.
Цвеліх П. В. Мета заподіяння шкоди інтересам держави як обов’язкова ознака суб’єктивної сторони складу злочину, передбаченого ст. 332-2 КК України. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 495-498. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33353
Keywords: державний кордон; незаконне перетинання; суб'єкти; мета; інтереси держави; оціночні поняття; state border; illegal crossing; subjects; purpose; interests of the state; evaluative concepts