Правова природа Європейського Союзу - Швед, В. С.; Shved, V. S. (Одеса : Фенікс, 2010)
Що являє собою Європейський Союз з точки зору права? Автор статті намагається відповісни на це питання. З цього приводу багато дискутує сучасна міжнародна спільнота. Особливо актуальним питання політико-правової природи ЄС стало після прийняття Лісабонського договору. Він офіційно закріпив існування Європейського Союзу, наділив його міжнародною правосуб’єктністю, унікальною компетенцією, яка чітко не підпадає під ознаки жодного міждержавного утворення і при цьому постійно розширюється.
Швед В. С. Правова природа Європейського Союзу / В. С. Швед // Міжнародні читання присвячені пам’яті професора Імператорського Новоросійського університету П. Є. Казанського: матеріали Міжнародної конференції (м. Одеса, 22-23 жовтня 2010 року). – Одеса : Фенікс, 2010.- С. 360-361.
Keywords: правова природа Європейського Союзу; державницька природа ЄС; міжнародно-правова природа ЄС; концепція синтезу; правовая природа Европейского Союза; государственная природа ЕС; международно-правовая природа ЕС; концепция синтеза; the legal nature of the European Union; State the nature of the EU; international legal nature of the EU; synthesis concept