Юридичні особи як суб’єкти конституційних правовідносин - Олькіна, Олена Володимирівна; Олькина, Елена Владимировна; Ol'kina, Olena V. (My University, 2012)
У статті досліджується система суб’єктів конституційних правовідносин. В межах цієї системи виділяється окрема група суб’єктів – юридичні особи. На підставі аналізу теоретичної та нормативної бази здійснюється з’ясування їх правової природи, а також характеристика належних їм прав та обов’язків.

В статье исследуется система субъектов конституционных правоотношений. В рамках этой системы выделяется отдельная группа субъектов – юридические лица. На основании анализа теоретической и нормативной базы осуществляется выяснение их правовой природы, а также характеристика принадлежащих им прав и обязанностей.

This article examines the subjects of constitutional legal system and released their special group - legal entities. It contains theoretical analysis of their legal nature, as well as the characterization of their constitutional rights and obligations.
Олькіна О.В. Юридичні особи як суб’єкти конституційних правовідносин / О. В. Олькіна // Вісник Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна. Серія : Право. - Харків, 2012. - Вип. 12. - № 1028. - С.120-123.
Keywords: суб’єкти конституційних правовідносин; юридична особа; людина; колективні суб’єкти; конституційні обов’язки; субъекты конституционных правоотношений; юридическое лицо; человек; коллективные субъекты; конституционные обязанности; constitutional legal entities; legal person; the person; collective entities; constitutional obligations