Спеціальні обмеження, заборони та інші превентивні заходи – ефективний арсенал у протидії корупції: порівняльне дослідження - Юзікова, Наталія Семенівна; Юзікова, Н. С.; Yuzikova, Nataliia S. (Миколаїв : МІП НУ "ОЮА", 2021)
У статті дано характеристику антикорупційних заходів, що запроваджено в Україні. Проведено порівняльний аналіз превентивних заходів спрямованих на запобігання корупції та формування антикорупційної моделі поведінки в зарубіжних країнах. Об’єктом кримінологічного аналізу стали країни, що характеризуються підвищеним рівнем ефективності протидії корупції (Данія, Люксембург, Нова Зеландія, Норвегія, Нідерланди, Фінляндія). Ефективність дії антикорупційних превентивних заходів в розвинутих країнах обумовлена: по-перше, сформованою загальнодержавною політикою нетерпимості корупції; по-друге, створенням належних умов для ефективного виконання своїх службових обов’язків.
Юзікова Н. С. Спеціальні обмеження, заборони та інші превентивні заходи – ефективний арсенал у протидії корупції: порівняльне дослідження / Н. С. Юзікова // Новітні кримінально-правові дослідження – 2021 : Альманах наукових праць / за ред. проф. Є. Л. Стрельцова, проф. О. В. Козаченка, PhD О. М. Мусиченко. – Миколаїв : МІП НУ "ОЮА", 2021. – C. 78-85.
Keywords: корупція; фінансова прозорість; неправомірна вигода; соціальні гарантії; виправлення порушень; corruption; financial transparency; unlawful benefit; social guarantees; correction of violations; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE