Проблема IT-права - Харитонов, Е. О.; Харитонова, О. І. (Одеса : Фенікс, 2017)
Стаття присвячена дослідженню проблем IT-права . Стрімкий розвиток інформаційних технологій загострює проблему впорядкування відносин, які при цьому виникають. Таке впорядкування можливе за допомогою самих технологій або правового регулювання. Обрання другого з указаних шляхів зумовлює актуальність дослідження категорії “ІТ-право”. Метою статті є оптимальне бачення пошуку й обґрунтування проблем “ІТ-права”. ІТ-права, Інтернет-права, інформаційного права тощо як галузей права не існує. Натомість пропонується розглядати ІТ-право як концепт – сукупність уявлень, понять, знань, асоціацій, що виникають у зв’язку з правовим впорядкуванням суспільних відносин, пов’язаних зі створенням і використанням інформаційних технологій.
Харитонов Є. О., Харитонова О. І. Проблема IT-права / Є. О. Харитонов, О. І. Харитонова / Інформаційні технології у судочинстві: матер. всеукр. наук.-практ. конф., яка проводиться в рамках тижня цивільного процесу (Одеса, 18 квітня 2017 р.) / за заг. ред. д.ю.н., проф. Голубєвої Н.Ю. – Одеса : Фенікс, 2017. – С. 12-15.
Keywords: IT-право; інформаційні технології; ІТ-законодавство; Інтернет