Концепт приватного права та методологічні засади вдосконалення цивільного законодавства України - Харитонов, Євген Олегович; Харитонов, Евгений Олегович; Kharytonov, Ye. O.; Харитонова, Олена Іванівна; Харитонова, Елена Ивановна; Kharytonova, O. I. (My University, 2014)
У статті проведено аналіз права в цілому і приватного права, зокрема. Розглянуто приватне право, як концепт, який виступає як елемент національних правих систем, проявляючись як національне цивільне право. А також висвітлено концепт ментальності як чинника формування загального концепту приватного права, який внаслідок відмінностей національних менталітетів виступає підставою диференціації «цивільно-правових» систем.

В статье проведен анализ права в целом и непосредственно частого права. Рассмотрено частное право, как концепт, который выступает как элемент национальных правых систем, проявляясь как национальное гражданское право. А также освещен концепт ментальности как фактора формирования общего концепта частного права, который вследствие различий национальных менталитетов выступает основанием дифференциации «гражданско-правовых» систем.

The article provides an analysis of the law in general and private law in particular. Private law is considered as a concept, which acts as an element of national legal systems, which manifests itself as a national civil law. Also highlights the concept of mentality as a factor in the formation of the general concept of private law. Due to differences in national mentalities this concept performs as the basis of differentiation of «civil law» systems.
Харитонов Є. О. Концепт приватного права та методологічні засади вдосконалення цивільного законодавства України / Є. О. Харитонов, О. І. Харитонова // Часопис цивілістики. – 2014. – Вип. 17. – С. 6-15.
Keywords: цивілістика; концепт; приватне право; цивілізація; ментальність; менталітет; вдосконалення цивільного законодавства; звичаї; цивилистика; частное право; цивилизация; ментальность; менталитет; совершенствование гражданского законодательства; обычаи; civil law; concept; private law; civilization; mentality; improvement of civil law; customs