Історія виникнення і становлення адвокатури в Стародавньому Римі - Гаврилюк, М. О. (Одеса: Фелікс, 2013)
В статті проаналізовано історію виникнення і становлення адвокатури в Стародавньому Римі. Зроблено висновок , що промови адвокатів ставали більш виразними, побудованими не на театральності й ораторських прийомах, а на застосуванні права. Адвокатура почала проявлятися більш конкретно.
Гаврилюк М. О. Історія виникнення і становлення адвокатури в Стародавньому Римі / М. О. Гаврилюк // Адвокатура: минуле та сучасність: матер. II міжнар. наук. конф. молодих вчених, аспір. та студ. (м. Одеса, 2 березня 2013 р.) / відп. за вип. д.ю.н., проф. В.М. Дрьомін ; Націон. ун-т «Одеська юридична академія». – Одеса : Фенікс, 2013. – С.37-40.
Keywords: адвокатура; адвокатська професія в Римі; історико-правовий аспект; розвиток римскького права