Методологічний аспект вироблення концептів у суспільно-політичних дослідженнях - Міненкова, П. В. (Одеса, 2017)
В статті розкрито методологічні дискусії щодо конструювання концептів політичної науки для прикладного кількісного та якісного емпіричного аналізу, що виходять за межі традиційного семантичного підходу до концептів як до термінів чи теоретичних конструктів, розглядаються в порівняльній перспективі на основі деконструкції причинно-наслідкового, та реалістського бачення концептів, запропонованих дослідниками Дж. Сарторі, Г. Гоерц, та Дж. Геррінга.
Міненкова П. В. Методологічний аспект вироблення концептів у суспільно-політичних дослідженнях / П. В. Міненкова // VІІ Національний конвент: матеріали VІІ Національного конвенту Міжнародної асоціації студентів політичної науки (м. Одеса, 21-22 квітня 2017 р.). / за загальною редакцією Телешуна Я. С. – Одеса : Національний університет «Одеська юридична академія», 2017. – С. 32-35.
Keywords: концепти; концептологія; соціально-політичні дослідження; методологія наукових досліджень; дійсність