До питання про оціночні категорії антимонопольно-конкурентного законодавства України - Лазоренко, Владислав Віталійович (Одеса: Фенікс, 2020)
В статті проведено дослідження питання про оціночні категорії антимонопольно-конкурентного законодавства України. Зазначено, що оціночні поняття грають вирішальну роль для досягнення антимонопольно-конкурентним законодавством своїх цілей. Обмеження монополізму, підвищення рівня конкуренції можливе тільки з використанням оціночних понять у зв'язку з динамічністю ринокових умов, варіативністю поведінки суб'єктів господарювання.
Лазоренко В. В. До питання про оціночні категорії антимонопольно-конкурентного законодавства України / В. В. Лазоренко // Проблеми антимонопольно-конкурентного законодавства: матеріали всеукраїнського круглого столу з навчального курсу Антимонопольне законодавство (м. Одеса, 20 січня 2020 року). / відпов. ред. С. Б. Мельник. – Одеса : Фенікс, 2020. – С. 23-26.
Keywords: оціночне поняття; дискреційні повноваження; антимонопольне конкурентне законодавство; ринкова концентрація; монопольне становище; господарська діяльність