Актуальні питання удосконалювання інституту взаємної правової допомоги у кримінальних справах - Смирнов Максим Іванович; Смирнов Максим Иванович; Smirnov Maksim I. (My University, 2004)
У даній статті розглядаються актуальні питання удосконалювання інституту взаємної правової допомоги по кримінальних справах, зокрема, почата спроба вирішити питання про процесуальне положення і повноваження представників іноземних органів юстиції в національному кримінальному процесі, про особливості застосування нових форм правової допомоги, внести пропозиції по спрощеному порядкові надання взаємної допомоги.

В данной статье рассматриваются актуальные вопросы совершенствования института взаимной правовой помощи по уголовным делам, в частности, предпринята попытка решить вопрос о процессуальном положении и полномочия представителей иностранных органов юстиции в национальном уголовном процессе, об особенностях применения новых форм правовой помощи, внести предложения по упрощенному порядку взаимной помощи.
Смирнов М. І. Актуальні питання удосконалювання інституту взаємної правової допомоги у кримінальних справах / М. І. Смирнов // Життя і право. – 2004. - № 4 (4). – С. 52-60.
Keywords: міжнародне співробітництво; взаємна правова допомога по кримінальних справах; удосконалювання інституту взаємної правової допомоги; процесуальна форма; нові форми (види) взаємної правової допомоги; международное сотрудничество; взаимная правовая помощь по уголовным делам; усовершенствования института взаимной правовой помощи; процессуальная форма; новые формы (виды) взаимной правовой помощи; international cooperation; mutual legal assistance in criminal matters; improvement of the institute of mutual legal assistance; procedural form; new forms of (types of) mutual legal assistance