Геополітичні фактори міжнародної міграції населення на початку XXI сторіччя - Ляшенко, Євгенія Олександрівна; Ляшенко, Евгения Александровна; Lyashenko, Eugene A. (Одеса : Фенікс, 2014)
Міграція населення є важливою проблемою у внутрішній та зовнішній політиці великої кількості розвинутих та зростаючих країн. У структурі цього питання слід розглядати як фактори, які впливають на міжнародну міграцію – глобалізація,соціально – економічні,політичні; так і групи населення, що найбільш схильні до міжнародної міграції; шляхи впливу на ці групи, їх направленість; узгоджене міжнародне врегулювання міграції державами, що має сприяти налагодженню та стабілізації світових взаємовідносин.

Миграция населения является важной проблемой во внутренней и внешней политике большого количества развитых и развивающихся стран. Аспектами рассмотрения вопроса миграции являются такие факторы как глобализация, социально – экономические и политические отношения, а так же группы населения, которые наиболее склонны к международной миграции, их демография, пути воздействия на эти группы, направленность миграционных потоков. Согласованное международное урегулирование миграции государствами должно способствовать налаживанию и стабилизации мировых взаимоотношений.

Migration is a greatest challenge in the internal and external policy a inordinate amount of developed and rapidly emerging countries. In the structure of this challenge should be viewed as factors that impact international migration – globalization, socio – economic, politicalties, and group the population that are most inclined to international migration; the ways to influence the these groups, their direction; agreed international regulation of migration States, which should contribute towards the stabilization of the world relation ships.
Ляшенко Є. О. Геополітичні фактори міжнародної міграції населення на початку XXI сторіччя / Є. О. Ляшенко // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), М. А. Польовий [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукраїнський центр гендерних проблем. – Одеса : Фенікс, 2014. – Вип. 53. – С. 201-209.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; міжнародна міграція населення; геополітичні фактори; глобалізація; международная миграция населения; геополитические факторы; глобализация; International migration; geopolitical factors; globalization