До питання про арешт суден для забезпечення морських вимог в Україні - Сергєєв, Ю.В.; Sergeyev, Yuriy V.; Сергеев, Ю.В. (Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2018)
У статті означено проблеми сучасної правозастосовної практики у сфері накладення арештів на морські судна в Україні. Наголошено на необхідності формування єдиної позиції судових органів з метою усунення неоднозначного трактування правових норм під час арешту суден для забезпечення морської вимоги. Відзначено, що дуже часто при вирішенні питання про арешт судна в рамках розгляду цивільних справ суди України звертаються до норм міжнародного права. На теперішній час в Україні підлягають застосуванню норми, що регулюють порядок арешту суден, передбачений Міжнародною конвенцією з уніфікації деяких правил щодо накладення арешту на морські судна 1952 р. і главою 4 “Арешт суден” Кодексу торгового мореплавства України.
Сергєєв Ю. В. До питання про арешт суден для забезпечення морських вимог в Україні / Ю. В. Сергєєв // Lex Portus : юрид. наук. журн. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред. ради), Б. А. Кормич (голов. ред.), І. В. Сафін (заст. голов. ред.), Т. В. Аверочкіна (наук. ред., відп. секр.) [та ін.] ; НУ "ОЮА", ГО "МА Святий Миколай". - Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2018. - № 6. – C. 9-20.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; арешт судна; морська вимога; цивільний процес; арест судна; морское требование; гражданский процесс Украина; ship arrest; maritime claim; civil proceedings, Ukraine