Адміністративно-правовий механізм реалізації правоохоронної функції держави: сутність і структура - Безпалова, О. І.; Безпалова, О. И.; Bezpalova, O. I. (Одеса: Юрид. л-ра, 2014)
Розкрито сутність адміністративно-правового механізму реалізації правоохоронної функції держави. З'ясовано основні ознаки, характерні для адміністративно-правового механізму реалізації правоохоронної функції держави. Визначено перелік елементів, що входять до цього механізму. Обгрунтовано, що основними системоутворюючими елементами є інституційна та правова складові. Визначено основні кроки в напрямі забезпечення ефективного функціонування адміністративно-правового механізму реалізації правоохоронної функції держави.
Безпалова О. І. Адміністративно-правовий механізм реалізації правоохоронної функції держави: сутність і структура / О. І. Безпалова // Наукові праці Національного університету «Одеська юридичної академія»: зб. наук. пр./ редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), М. В. Афанасьєва (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; відп. за вип. М. В. Афанасьєва, МОН України, НУ ОЮА.- Одеса: Юрид. л-ра, 2014.-Т. 15.-С. 218-226.
Keywords: адміністративно-правовий механізм; правоохоронна функція держави; реалізація; елементи; ефективність; административно-правовой механизм; правоохранительная функция государства; реализация; элементы; эффективность; administrative and legal framework; law enforcement function of the state; implementation of elements of efficiency