«Імперативізація» міжнародного прав - Дрьоміна-Волок, Н. В.; Дремина-Волок, Н. В.; Driomina-Volok, N. V. (Одеса : Юрид. л-ра, 2009)
У статті досліджується феномен становлення і розвитку імперативних норм (норм jus cogens) міжнародного права. Підвищення ролі імперативних норм у міжнародно-правовій системі свідчить про виникнення нетрадиційного консенсусу щодо визнання «надсуб'єктного» характеру низки норм міжнародного права. Згода держав на надання загальнообов'язкового статусу окремим нормам, від дотримання яких не може відступити жоден суб'єкт, вказує на тенденцію «імперативізації» міжнародного права у цілому.
Дрьоміна-Волок Н. В. «Імперативізація» міжнародного прав / Н. В. Волок // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Ю. М. Оборотов (заст. голов. ред.), Ю .П. Аленін [та ін.] ; МОН України, ОНЮА. – Одеса : Юрид. л-ра, 2009. – Вип. 50. - С. 343-348.
Keywords: міжнародно-правова система; норми міжнародного права; норми jus cogens; імперативізація; international legal system; international legal norms; norms of jus cogens; imperativisation