Jus cogens та права дитини - Лінник, Н. В.; Линник, Н. В.; Linnik, N. V. (Одеса : Фенікс, 2010)
Автор статті в своїй роботі наводить висновок про те, що діти, як і дорослі, можуть сприйматися як повноправні суб’єкти міжнародного права. Фактично, обмеження в застосуванні прав, що базуються на віці, похідні не стільки від того, що діти є «другорядними» членами суспільства, скільки від сприйняття позиції про поступовість розвитку людини. Тому на міжнародно-правовому рівні дитина в більшості випадків має той самий правовий статус, що і доросла особа. Так, це стосується права подавати позови до міжнародних судів і трибуналів, право вимагати захисту з боку держави тощо.
Лінник Н. В. Jus cogens та права дитини / Н. В. Лінник // Міжнародні читання присвячені пам’яті професора Імператорського Новоросійського університету П. Є. Казанського: матеріали Міжнародної конференції (м. Одеса, 22-23 жовтня 2010 року). – Одеса : Фенікс, 2010. - С. 95-100.
Keywords: міжнародні права дитини; економічні права дитини; Jus cogens; международные права ребенка; экономические права ребенка; international children's rights; economic rights of the child