Діяльність єврорегіонів як засіб реалізації прав національних меншин в Україні - Чистякова, Ю. В.; Chistyakova, Yu. V. (Одеса : Фенікс, 2014)
Реалізація проектів транскордонного співробітництва за рахунок створення єврорегіонів може значною мірою сприяти підвищенню ефективності державної політики в сфері розвитку національних меншин в Україні. Проте, формування такого типу об’єднань та визначення їх можливостей в рамках міжетнічного співробітництва не може нести формальний підхід унаслідок традиційної централізації влади в Україні.
Чистякова Ю. В. Діяльність єврорегіонів як засіб реалізації прав національних меншин в Україні / Ю. В. Чистякова // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 311-313.
Keywords: єврорегіони; реалізація прав національних меншин в Україні; адміністративно-територіальні райони суміжних країн, що мають спільні кордони; транскордонне співробітництво; етнічна близькість населення; захист прав національних меншин; еврорегионы; реализация прав национальных меньшинств в Украине; Implementation of human natsyonalnыh menshynstv in Ukraine; Euroregions; административно-территориальные районы соседних стран,которые имеют общие границы; administrative and territorial districts of neighboring countries which have common borders; трансграничное сотрудничество; cross-border cooperation; этническая близость населения; ethnic affinity population; защита прав национальных меньшинств; protection of rights of national minorities