Атрибуція моделей кахельних печей товариства М.С. Кузнєцова: порівняльний та іконографічний аналіз із продукцією «Арабіа», «Рьостранд» та фабрики Вільгельма Андстена - Хамула, Дмитро; Khamula, Dmytro (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
У тезах розглянуто деякі моделі антикварних кахельних печей з каталогів «Товариства виробництва фарфорових та фаянсових виробів М.С. Кузнєцова». Вони порівнюються з іншими моделями заводів, що виготовляли високохудожні комплекти кахельних печей, зокрема такими, як фінляндські заводи «Андстена», «Арабіа», та відомого шведського заводу «Рьостранд». The theses examine several models of antique tile stoves from the catalogs of the «Company for the Production of Porcelain and Faience Products of M.S. Kuznetsov». They are compared with other models produced by factories that manufactured highly artistic sets of tile stoves, including such manufacturers as the Finnish factories «Andsten» and «Arabia», as well as the renowned Swedish factory «Rörstrand».
Attribution of tile stove models produced by the M.S. Kuznetsov company: a comparative and iconographic analysis with the products of «Arabia», «Rörstrand», and the factory of Wilhelm Andsten
Хамула Д. Атрибуція моделей кахельних печей товариства М. С. Кузнєцова: порівняльний та іконографічний аналіз із продукцією «Арабіа», «Рьостранд» та фабрики Вільгельма Андстена / Д. Хамула // Експертне забезпечення розслідування організованої злочинності: міжнародний досвід та національна практика : зб. матеріалів міжнар. наук.-практ. конф. м. Одеса, 27 листоп. 2025 р.=Expert Support in the Investigation of Organized Crime: International Experience and National Practice : Proceedings of the International Scientific and Practical Conference (Odesa, 27 November 2025) / [орг. комітет: С. Ківалов, М. Аракелян, О. Катарага, Д. Кішко, Д. Колодін, А. Колодіна, Л. Аркуша та ін.] ; Нац. ун-т Одеськ. юрид. акад. кафедра криміналістики, суд. експертиз та поліграф. ; Нац. центр суд. експерт. при Міністер. юстиц. Респуб. Молдова ; Одеськ. Наук.-дослідн. ін-т суд. експер. Міністер. юстиції України. - Одеса : НУ «ОЮА», 2025. - С. 344-348. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.31196
Keywords: атрибуція; судова мистецтвознавча експертиза; кахельні печі та каміни; антикварні кахлі; attribution; forensic art examination; tile stoves and fireplaces; antique tiles