Виховно-виправні установи у забезпеченні охорони дитинства II пол. XIX - поч. XX ст. (на матеріалах Одещини) - Ченкова, К. П.; Chenkova, K. P. (Одеса : Фенікс, 2014)
В Україні вирішення проблем створення та діяльності виховно- виправних установ вбачається актуальним через ряд тенденцій: а) зростання «соціального сирітства», коли діти за живих батьків залишаються без їхнього догляду й опіки; б) криза в соціальній, політичній, економічній сферах, що призводить, зокрема, до зростання злочинності серед неповнолітніх.
Ченкова К. П. Виховно-виправні установи у забезпеченні охорони дитинства II пол. XIX - поч. XX ст. (на матеріалах Одещини) / К. П. Ченкова // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 133-135.
Keywords: виховно-виправні установи у забезпеченні охорони дитинства II пол. XIX - поч. XX ст.; установи охорони дитинства в Одесі; створення та діяльность виховно-виправних установ; дитячі притулки та сирітські виховні будинки; воспитательно-исправительные учреждения в обеспечении охраны детства II пол. XIX - нач. XX в.; educational and correctional institutions in ensuring child protection II floor. XIX - beg. XX century; учреждения охраны детства в Одессе; child welfare agencies in Odessa; создание и деятельность воспитательно-исправительных учреждений; the establishment and operation of educational and correctional institutions; детские приюты и сиротские воспитательные дома; orphanages and foster homes orphan