Принципи забезпечення виконання зобов'язань у римському праві і у сучасному зобов'язальному праві України - Бабич, Ірина Григорівна (Одеса, 2017)
В статті розглядається зв'язок загального принципу цивільного права - принципу справедливості та принципу зобов'язального права - принципу належного виконання зобов'язань у римському праві і у сучасному цивільному праві України. Аналізується зв'язок принципу належного виконання із межами здійснення цивільних прав та засобами забезпечення зобов'язань. Для усунення негативних наслідків невиконання та неналежного виконання зобов'язань передбачається цивільно-правова відповідальність, яка є різновидом юридичної відповідальності. Відповідно до засад добросовісності, розумності і справедливості сторони можу передбачати необмежний перелік засобів виконання взаємних зобов'язань.
Бабич І. Г. Принципи забезпечення виконання зобов'язань у римському праві і у сучасному зобов'язальному праві України / І. В. Андронов // Часопис цивілістики : наук.-практ. журн. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Є. О. Харитонов (заст. голов. ред.), К. Г. Некіт (відп. секр.) [та ін.]. - Одеса, 2017. – Вип. 27. – С. 81-85.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; принцип справедливості; справедливість; принципи належного виконання зобов'язань; зобов'язання; римське право; principle of justice; justice; principle; proper fulfillment of the obligation; obligations; roman law