Конституційне право зарубіжних країн : метод. рекомендації - Мішина, Наталя Вікторівна; Волкова, Дарія Євгенівна (Одеса : Фенікс, 2022)
Основними завданнями вивчення дисципліни «Конституційне право зарубіжних країн» є вивчення теорії конституційного права з використанням прикладів зарубіжних країн, а саме: джерел конституційного права зарубіжних країн, сучасних особливостей конституцій, моделей конституційного правосуддя, елементів конституційно-правового статусу особистості, інститутів безпосередньої демократії, сучасних форм держави, конституційних моделей законодавчої і виконавчої влади, місцевого самоврядування, партійних систем. Навчально-методичний посібник призначений для здобувачів вищої освіти, що отримують ступінь бакалавра зі спеціальності 293 «Міжнародне право», буде корисним для підготовки здобувачів, що отримують освіту з міжнародних, управлінських та правової спеціальностей.
Мішина Н. В., Волкова Д. Є. Конституційне право зарубіжних країн : метод. рекомендації / Н.В. Мішина, Д. Є. Волкова ; НУ «Одеська юридична академія». – Одеса : Фенікс, 2022. – 39 с. – Режим доступу : https://hdl.handle.net/11300/23199.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; конституційне право зарубіжних країн; правовий статус особистості; органи публічної влади в зарубіжних країнах; територіально-політичний устрої держави; конституційного законодавства зарубіжних країн; моделі конституційного правосуддя; інститути безпосередньої демократії; сучасни форми держави; конституційни моделі законодавчої і виконавчої влади