Міські агломерації в Україні: проблеми правової інституціоналізації - Назарко, Аркадій Тимофійович; Назарко, Аркадий Тимофеевич; Nazarko, Arkady T. (Одеса : Юридична література, 2011)
В статті проаналізовано питання організації державного управління та місцевого самоврядування у великих урбанізованих територіях; розглянуто проблеми визначення міських агломерацій, теоретичні й практичні засади формування міських агломерацій, основні підходи до правового забезпечення управління міськими агломераціями; виявлено напрями удосконалення нормативної бази в питанні режиму використання приміських зон великих міст відповідно до умов формування України як незалежної держави.

В статье проанализированы вопросы организации государственного управления и местного самоуправления в крупных урбанизованных территориях; рассмотрены проблемы определения городских агломераций, теоретические и практические основы формирования городских агломераций, основные подходы к правовому обеспечению управления городскими агломерациями; выявлены направления усовершенствования нормативной базы режима использования пригородных зон крупных городов в условиях формирования Украины как независимого государства.

In the article the questions of organization of state administration and local self-government are analysed in large urban territories; the problems of decision of city agglomerations, theoretical and practical bases of forming of city agglomerations, basic going near the legal providing of management city agglomerations, are considered; directions of improvement of normative base are exposed.
Назарко А. Т. Міські агломерації в Україні: проблеми правової інституціоналізації / А. Т. Назарко // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; відп. за вип. В. М. Дрьомін ; МОНмолодьспорт України, НУ ОЮА. – Одеса : Юрид. л-ра, 2011. – Вип. 61. – С. 144-150.
Keywords: державне управління; місцеве самоврядування; місто; міські агломерації; государственное управление; местное самоуправление; город; городская агломерация; state government; local government; city; city agglomeration