Нормативний факт як форма актуалізації правової спадщини - Рязанов, Михайло Юрійович; Рязанов, М. Ю.; Riazanov, Mykhailo Yu. (Одеса : Фенікс, 2026)
Нормативний факт є складною категорією, що поєднує правотворчий, культурний, символічний та цивілізаційний виміри розвитку права. Через нормативні факти право входить у простір культури, стає частиною суспільної пам’яті та формує безперервність правового розвитку. У цьому полягає їхнє фундаментальне значення для осмислення української правової спадщини та для розуміння формування українського права як багаторівневого, історично тривалого й культурно зумовленого явища.
Рязанов М. Ю. Нормативний факт як форма актуалізації правової спадщини. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квітня 2026 р.). Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 98-101. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33003
Keywords: нормативний факт; правова спадщина; формування права; правова традиція; актуалізація права; normative fact; legal heritage; formation of law; legal tradition; actualization of law