Трансформація судового прецеденту в правовій системі України: кримінальний процесуальний аналіз законодавчих змін - Шугалевич, Ігор Васильович; Шугалевич, І. В.; Shuhalevych, Ihor V. (Одеса : Фенікс, 2026)
Інтеграційні та глобалізаційні процеси, постійний розвиток суспільних відносин, переосмислення існуючих джерел кримінального процесуального права, судово-правова реформа, утвердження законності та справедливості в ході здійснення судочинства, забезпечення прав та свобод людини та громадянина, подолання проблем, що пов’язані з колізійністю та суперечливістю законодавства, спрощення процедури судового розгляду, прискорення процесу вирішення правових конфліктів, розвантаження судів, забезпечення єдності судової практики та однаковості застосування норм права судами, реальної незалежності судової гілки влади зумовлює необхідність в дослідженні судового прецеденту як регулятора суспільних відносин в різних правових системах сучасності та на цій основі, визначення сучасного стану та перспектив використання судового прецеденту як джерела кримінального процесуального права України.
Шугалевич І. В. Трансформація судового прецеденту в правовій системі України: кримінальний процесуальний аналіз законодавчих змін. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 576-578. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33317
Keywords: судовий прецедент; керівні роз’яснення; закон; Верховний Суд; висновок; judicial precedent; guiding explanations; lex; Supreme Court; conclusion