Розвиток та зміна одномастичного стану на півдні України - Козак, Н. І.; Козак, Н. И.; Kozak, N.; Водяна, Л. В.; Водяная, Л. В.; Vodiana, l.; Похитун, Т. А.; Pokhуtun, Т. (Одеса: Фенікс, 2013)
У статті розглядається проблема виникнення та розвитку ономастичного стану на півдні України. Показано комплексне дослідження антропонімічної системи зазначеного регіону та представлено причини розповсюдження прізвищ українського, російського, німецького та польського походження.
Козак Н. І., Водяна Л. В., Похитун Т. А. Розвиток та зміна одномастичного стану на півдні України / Н. І. Козак, Л. В. Водяна, Т. А. Похитун // Національний університет «Одеська юридична академія». – Вип. 2. – Одеса : Фенікс, 2013. – С. 39-45.
Keywords: ономастика; південь України; антропоніміка; походження; прізвище; юг Украины; антропонимика; происхождение; фамилия; onomastics; South Ukraine; anthroponimics; origin; surname