Щодо реєстрації земельних ділянок в Україні - Степська, О. В.; Степская, О. В.; Stepska, O. V. (Одеса : Фенікс, 2014)
Прийняття постанови направлено на забезпечення реалізації положень Закону України «Про Державний земельний кадастр» щодо гарантування прав власників та землекористувачів, здійснення землеустрою, контролю за використанням земель, регулювання земельних відносин та управління земельними ресурсами країни, організацію раціонального використання та охорони земель, інформаційне забезпечення органів державної влади та органів місцевого самоврядування, зацікавлених фізичних та юридичних осіб необхідними відомостями про землю тощо. Проте формування Державного земельного кадастру процес надто складний та довготривалий, тому остаточні вимоги щодо правового регулювання створення земельної кадастрової системи потребують свого подальшого дослідження та вдосконалення.
Степська О. В. Щодо реєстрації земельних ділянок в Україні / О. В. Степська // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 504-506.
Keywords: реєстрації земельних ділянок в Україні; автоматизований Державний земельний кадастр; регистрация земельных участков в Украине; автоматизированный Государственный земельный кадастр; land registration in Ukraine; Automated State Land Cadastre