Стан законодавства та юридичної науки щодо інформації про особу як об’єкта цивільних прав - Мазіна, Олена Олександрівна (Одеса, 2018)
Статтю присвячено дослідженню стану національного законодавства та юридичної науки щодо інформації про особу як об’єкта цивільних прав. Проаналізовано цивілістичне визначення інформації як об’єкта цивільних прав, під якою розуміють документовані або публічно оголошені відомості про події та явища, що мали або мають місце у суспільстві, державі та навколишньому середовищі, а також – як будьякі відомості та/або дані, можуть бути збережені на матеріальних носіях або відображені в електронному вигляді, що дало можливість дослідити зміст інформації, тобто до інформації стали відноситься будьякі відомості та/або дані, а це надало можливість інформацію про особу співвідносити з категорією «інформація» у широкому розумінні. Дослідження стану національного законодавства дало змогу розширити застосування категорії «інформація» не тільки на фізичних, але і на юридичних осіб.
Мазіна О. О. Стан законодавства та юридичної науки щодо інформації про особу як об’єкта цивільних прав / О. О. Мазіна // Часопис цивілістики : наук.-практ. журн. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Є. О. Харитонов (заст. голов. ред.), К. Г. Некіт (відп. секр.) [та ін.]. - Одеса, 2017. – Вип. 28. – С. 50-53.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; національне законодавство; юридична наука; інформація; об’єкт цивільних прав; цивільні права; state legislation; jurisprudence; information; object of civil rights; civil rights