Соціальний інтелект як показник результативності функціонування освітньої системи - Суходоля, Ю.О. (Одеса, 2022)
У статті розглянуто пітання соціального інтелекту як показника результативності функціонування освітньої системи. Сформулеване його візначення, розглянута сутність та зміст соціального інтелекту особистості. Зроблені підсумки соціального інтелекту, як інтегрально інтелектуальна здатність особистості, що визначає успішність її спілкування та соціальної адаптації у відкритих соціальних системах.
Суходоля Ю.О. Соціальний інтелект як показник результативності функціонування освітньої системи / Ю.О. Суходоля // Особистість та суспільство в цифрову еру: психологічний вимір (до 25-річчя Національного університету "Одеська юридична академія" та 175-річчя Одеської школи права) : матеріали ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 24 черв. 2022 р.) [Електронний ресурс] / Нац. ун-т «Одес. юрид. акад.», каф-ра психології. – Одеса: Національний університет «Одеська юридична академія», 2022. – С.234-236. – Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/18037
Keywords: соціальний інтелект; освітня система; навколишня дійсность; адаптація особистості