Реалізація програми з бадмінтону у системі фізичного виховання НУ «ОЮА» як засіб збереження та зміцнення здоров'я здобувачів вищої освіти - Барсукова, Тетяна Олександрівна; Барсукова, Т. О. (Riga, Latvia : “Baltija Publishing”, 2022)
У сучасних перетвореннях системи вищої освіти найбільш актуальними сьогодні можна назвати перетворення у фізичному вихованні, яке спрямоване на збереження та зміцнення здоров'я студентів, їх фізичний розвиток. У роботі розкривається значущість застосування у 1-му розділі програми з фізичного виховання –Спортивні ігри, напрями «Бадмінтон». Показано, що успішна реалізація програми з бадмінтону сприяє фізичному розвитку, психологічному вихованню, формуванню мотиваційного ставлення до занять, рухової активності та залученню до ведення здорового способу життя студентів юридичної академії.Наведено приклад тематичного плану для успішного досягнення поставленої мети. Надано комплекси вправ для розвитку необхідних фізичних якостей. Розглянуті аспекти в організації та проведенні зайняти з бадмінтону, в рамках навчального процесу з дисципліни «Фізичне виховання», вимагають також відповідного контролю. Дано дані щодо проведення анкетування студентів. Показано необхідність розробки та впровадження нових навчальних програм та методичних рекомендацій щодо успішного оволодіння навичками гри в бадмінтон, що дозволяють досягти поставленої мети.
Барсукова Т. О. Реалізація програми з бадмінтону у системі фізичного виховання НУ «ОЮА» як засіб збереження та зміцнення здоров'я здобувачів вищої освіти : Гл. монографії / Т. О. Барсукова // Physical education and sports as a factor of physical and spiritual improvement of the nation : Scientific monograph. - Riga, Latvia : “Baltija Publishing”, 2022. - Р. 78-109. DOI https://doi.org/10.30525/978-9934-26-201-2-4
Keywords: навчальний процес з фізичного виховання; Бадмінтон у структурі дисципліни «Фізичне виховання»; Критерії оцінки успішності здобувачів; Нормативи із загальної та спеціальної фізичної підготовки; Схема нарахування балів; Техніка безпеки під час проведення занять з бадмінтону; Зміст программного матеріалу з бадмінтону; Методичні прийоми, що сприяють підвищенню координаційних здібностей; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education; Research Subject Categories::INTERDISCIPLINARY RESEARCH AREAS::Sports