Функціональність форманта -енк-о (на прикладі середньонаддніпрянського антропонімікону) - Бабій, Ю. Б.; Бабій, Юлія Борисівна; Babiy, Yu. В. (ВД "Гельветика", 2017)
У статті розглянуто функціональні особливості форманта -енк-о в аспекті його сполучувальних можливостей, відображено основні тенденції у використанні патронімного суфікса в складі різних за походженням антропонімних одиниць. Узагальнення та висновки репрезентовано на прикладі прізвищевої системи Середньої Наддніпрянщини.

In the article the functional features of the formant -enk-o in the aspect of its connecting possibilities are considered, the main tendencies in the use of the patronymic suffix in the composition of the various anthroponymous units are presented. Summaries and conclusions are represented on the example of the last name of the Middle Dnieper.
Бабій Ю. Б. Функціональність форманта -енк-о (на прикладі середньонаддніпрянського антропонімікону) / Ю. Б. Бабій // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Вип. 10. – Т.2. – С. 8-11.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; антропонімікон; прізвище; патронім; словотвірна модель; словотвірний тип; anthroponimicon; surname; patronymic; word-formation model; word-building type