Комп‘ютерна схемотехніка та архітектура комп‘ютерів : навч. посібник - Задерейко, О. В.; Логінова, Н. І.; Трофименко, О. Г.; Манаков, С. Ю.; Толокнов, А. А.; Гура, В. І. (Одеса : Фенікс, 2022)
Розглянуто основні принципи схематичної побудови основних вузлів персонального комп’ютера, що формують багаторівневу структурну організацію комп’ютерних систем. Призначено для підготовки до лекційних занять і практичних робіт, які виконуються в межах навчальної дисципліни, присвяченої вивченню фундаментальних основ комп’ютерної схемотехніки та архітектури комп’ютерів майбутніми ІТ-спеціалістами.

The basic principles of schematic construction of the main nodes of a personal computer that form a multi-level structural organization of computer systems are considered. It is intended for preparation for lectures and practical work performed within the framework of the academic discipline devoted to the study of the fundamental foundations of computer circuitry and computer architecture by future IT specialists.
Комп‘ютерна схемотехніка та архітектура комп‘ютерів : навч. посібник / О. В. Задерейко, Н. І. Логінова, О. Г. Трофименко, С. В. Манаков, А. А.Толокнов, В. І. Гура; Нац. ун-т «Одеська юридична академія». - 2-ге вид. перероб. і доповн. – Одеса : Фенікс, 2022. – 233 с. – Режим доступу : https://hdl.handle.net/11300/22764.
Keywords: характеристики комп’ютерної техніки; архітектура комп’ютерів; цифрові сигнали; теорема Котельникова; різновиди систем числення; системи числення; логічні функції; закони алгебри логіки; співвідношення алгебри логіки; комбінаційні схеми; цифрові автомати; перетворення аналогових сигналів у цифрові; розрядність АЦП; архітектура АЦП; архітектура послідовного наближення; перетворення цифрових сигналів в аналогові; цифро-аналогові перетворювачі; характеристики логічних елементів; тригери; Лічильники; дешифратори; шифратори; мультиплексори; демультиплексори; суматори; пам'ять комп’ютерів; статичні запам'ятаючі пристрої; динамічна пам'ять; програмування МП 8086; characteristics of computer equipment; computer architecture