Управління комплексом маркетингу на підприємстві (на прикладі ТОВ «Смартлаб» : кваліфікаційна (магістерська) робота - Табала, К. С. (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
Кваліфікаційна робота на тему «Управління комплексом маркетингу на підприємстві (на прикладі ТОВ «Смартлаб»)» на здобуття другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 073 «Менеджмент», містить 6 рисунок, 15 таблиць, 54 літературних джерела за переліком посилань. Робота виконана на 81 сторінках загального тексту і 70 сторінках основного тексту. Метою роботи є розробка пропозицій щодо вдосконалення управліннякомплексом маркетингу на підприємстві ТОВ «Смартлаб» для підвищення конкурентоспроможності в умовах цифрової трансформації та економічної нестабільності. Розроблено рекомендації щодо оптимізації продукту та цінової політики, включаючи розширення асортименту генетичними тестами, інтеграцію AIдашбордів для персоналізованих рекомендацій, впровадження екологічних ініціатив, гібридного ціноутворення з VIP-пакетами та підписками, а також динамічного ціноутворення; розроблено оптимальну систему управління маркетинговим комплексом як гнучку клієнтоорієнтовану екосистему з елементами «4P» та «7P»; проведено оцінку ефективності заходів з використанням NPV, PI, IRR, ROI, періоду окупності, SWOT-аналізу та аналізу ризиків, з прогнозуванням результатів на основі реальних даних підприємства. Результати роботи можуть бути використані при оптимізації управління маркетинговим комплексом на підприємствах медичної сфери в умовах цифрової трансформації та геополітичних викликів. Можливими напрямками подальших досліджень є інтеграція метаверсів та блокчейну в маркетингові процеси, а також вивчення впливу етичних аспектів персоналізації даних на лояльність клієнтів. Qualification thesis on the topic "Marketing Mix Management at the Enterprise (on the example of LLC "Smartlab")" for obtaining the second (master's) level of higher education in specialty 073 "Management", contains 6 figure, 15 tables, 54 literary sources according to the list of references. The work is performed on 81 pages of total text and 70 pages of main text. The purpose of the work is to develop proposals for improving the management of the marketing mix at the enterprise LLC "Smartlab" to increase competitiveness in conditions of digital transformation and economic instability. Recommendations have been developed for optimizing product and pricing policy, including expanding the assortment with genetic tests, integrating AI dashboards for personalized recommendations, implementing ecological initiatives, hybrid pricing with VIP packages and subscriptions, as well as dynamic pricing; an optimal marketing mix management system has been modeled as a flexible clientoriented ecosystem with elements of "4P" and "7P"; an assessment of the effectiveness of measures has been conducted using NPV, PI, IRR, ROI, payback period, SWOT analysis, and risk analysis, with forecasting results based on real enterprise data. The results of the work can be used in optimizing the management of the marketing mix at enterprises in the medical field in conditions of digital transformation and geopolitical challenges. Possible directions for further research are the integration of metaverses and blockchain into marketing processes, as well as studying the impact of ethical aspects of data personalization on customer loyalty.
Табала К. С. Управління комплексом маркетингу на підприємстві (на прикладі ТОВ «Смартлаб» : кваліфікаційна (магістерська) робота / К. С. Табала. – Одеса : НУ «ОЮА», 2025. – 82 с. – Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/31425
Keywords: УПРАВЛІННЯ МАРКЕТИНГОМ; КОМПЛЕКС МАРКЕТИНГУ; МЕДИЧНІ ПОСЛУГИ; ЦИФРОВА ТРАНСФОРМАЦІЯ; ЕКОНОМІЧНА ЕФЕКТИВНІСТЬ