Концепція економічного підходу до права - Штуца, В. М.; Stutza, V. M. (Одеса : Фенікс, 2015)
У статті розглянуті теореми Познера та Беккера щодо економічного аналізу права. Досліджені економічний позитивний і нормативний аналізи. Зазначено, що методи позитивної економічної теорії направлені на вивчення правових наслідків застосування права. Доведено, що нормативна економічна теорія, займається питаннями ефективності правового регулювання. Взаємопов’язаність економічної та правової систем обґрунтовується через неоінституціоналізм.
Штуца В. М. Концепція економічного підходу до права / В. М. Штуца // Актуальні проблеми політики зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), М. А. Польовий (відп. секр.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2015. – Вип. 56. – С. 59-66.
Keywords: теореми Познера та Беккера; економічний аналіз права; метод позитивної економічної теорії; нормативна економічна теорія; правове регулювання; взаємопов’язаність економічної та правової систем; неоінституціоналізм; теоремы Познера и Беккера; экономический анализ права; методы позитивной экономической теории; нормативная экономическая теория; правовое регулирование; взаимосвязь экономической и правовой систем; неоинституционализм; neoinstitutionalism; Theorem Posner and Becker; Economic Analysis of Law; methods of positive economics; standard economic theory; legal regulation; the relationship of economic and legal systems