Передумови формування сучасної лінгвістичної доктрини права - Кравченко, Сергій Петрович; Кравченко, С. П.; Kravchenko, Serhii P. (Одеса : Фенікс, 2026)
У сучасній юридичній науці активно розвиваються дослідження, присвячені взаємозв’язку права та мови, зокрема в межах семіотики права, юридико-лінгвістичної теорії, правничої лінгвістики, «юрислінгвістики» тощо. Сучасні умови розвитку юридичної науки демонструють, що мовний вимір права набуває нових характеристик та при цьому не змінює своє вже усталене фундаментальне значення, а тільки його підтверджує. Нова лінгвістична доктрина права покликана інтегрувати різні підходи до аналізу мови права, об’єднати традиційні юридичні теорії з досягненнями лінгвістики та інформаційних технологій і створити цілісну концептуальну основу для дослідження права в умовах сучасного суспільства.
Кравченко С. П. Передумови формування сучасної лінгвістичної доктрини права. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квітня 2026 р.). Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 93-96. URL: https://doi.org/10.32837/11300.32995
Keywords: право; методологія; методологія юриспруденції; лінгвістика права; мова права; правова доктрина; лінгвістична доктрина права; law; methodology; methodology of jurisprudence; linguistics of law; language of law; legal doctrine; linguistic doctrine of law