Електронна дипломатія як інструмент зовнішньої політики Сполучених Штатів Америки - Тихоненко, Ірина Вікторівна; Тихоненко, І. В.; Tykhonenko, Iryna V.; Філоненко, О. О.; Filonenko, O. O. (Одеса, 2018)
У статті розглядаються особливості електронної дипломатії як нового інструменту ведення зовнішньої політики держави у XXI ст. з огляду на поширення інформаційно-комунікаційних технологій. Механізми електронної дипломатії проаналізовано на прикладі США як держави, яка активно застосовує цей вид дипломатії. Охарактеризовано інституційний рівень забезпечення реалізації електронної дипломатії в США, а також її втілення у таких нових медіа, як Google, Facebook, Twitter. Автори дійшли висновку щодо вагомості механізмів е-дипломатії у зовнішній політиці США, що підтверджено практичним її застосуванням Президентом США Д. Трампом через соціальну мережу Twitter.

The article deals with the peculiarities of e-diplomacy as a new instrument of foreign policy in the 21st century in connection with the dissemination of information and communication technologies. The mechanisms of digital diplomacy are analyzed on the example of the United States as a state that actively applies this type of diplomacy. In particular, the institutional level of implementation of e-diplomacy in the USA is described, as well as its implementation in the new media such as Google, Facebook, Twitter. The authors came to the conclusion about the importance of e-diplomacy in US foreign policy that confirmed by its practical application by US President D. Trump via Twitter’s social network.
Тихоненко І. В. Електронна дипломатія як інструмент зовнішньої політики Сполучених Штатів Америки / І. В. Тихоненко, О. О. Філоненко // S.P.A.C.E. Society, Politics, Administration in Central Europe : електронний науково-практичний журнал / редкол.: Д. Маршалек-Кава (голов. ред.), Д. В. Яковлев (відп. ред.) ; НУ «ОЮА». – Одеса, 2018. – Вип. 9. – С. 69-73.
Keywords: електронна дипломатія; США; Twitter; Д. Трамп; публічна дипломатія; e-diplomacy; USA; Twitter; D. Trump; public diplomacy; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Political science