Правове регулювання економічної безпеки» : навч.-метод. посіб. до програми підготовки здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня («Правоохоронна діяльність») - Возняковська К. А.; Возняковська Крістіна Анатоліївна; Vozniakovska Kristina A.; Біленець Д. А.; Біленець Дарія Анатоліївна; Bilenets Daria A.; Кубрак Г. О; Кубрак Гліб Олегович; Kubrak Hlib O. (Чернівці : Чернівецький навчально-науковий юридичний інститу, 2025)
Навчальний посібник підготовлений для здобувачів вищої освіти за спеціальністю «Правоохоронна діяльність». Зміст посібника охоплює теоретичні та практичні засади правового регулювання економічної безпеки держави, систему її складових, нормативно-правову базу та механізми реалізації державної політики у цій сфері. У посібнику розглянуто правові засади діяльності правоохоронних і контролюючих органів у сфері забезпечення економічної безпеки, протидії економічним правопорушенням, корупції, тіньовій економіці та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом. Особливу увагу приділено правовому регулюванню фінансової, податкової, інвестиційної, корпоративної, митної, енергетичної та кібернетичної безпеки, а також захисту інтелектуальної власності та функціонуванню фінансових цифрових систем. Окремо висвітлено питання правових механізмів державних закупівель, відповідальності посадових осіб, ролі міжнародних правоохоронних мереж і міжнародної співпраці у забезпеченні економічної безпеки України. Посібник призначений для студентів закладів вищої освіти, курсантів і слухачів закладів із специфічними умовами навчання, викладачів, а також може бути корисним практичним працівникам правоохоронних, контролюючих і фінансових органів та всім, хто зацікавлений у здобутті системних знань з правового забезпечення економічної безпеки та особливостей його реалізації у правоохоронній діяльності.
Возняковська К. А., Біленець Д. А., Кубрак Г. О. Правове регулювання економічної безпеки» : навч.-метод. посіб. до програми підготовки здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня («Правоохоронна діяльність»). - Чернівці, 2025. - 170 с. - Режим доступу : https://hdl.handle.net/11300/31808; DOI: 10.32837/11300.31808
Keywords: економічна безпека державии; протидія економічним правопорушенням; корупція; тіньова економіка; economic security of the state; combating economic crimes; corruption; legalization of income obtained by criminal means; легалізація доходів отриманих злочинним шляхом