Митне адміністрування : навчально-методичний посібник до програми підготовки здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня - Біленець, Д. А.; Латковська, Т. А.; Осадчий, А. Ю.; Bilenets, D. A.; Latkovska, Tamara A.; Osadchyi, Anatolii Yu. (Чернівці, 2025)
Навчальний посібник підготовлений відповідно до програми навчальної дисципліни «Митне адміністрування». У ньому, на основі чинного Митного кодексу України, Податкового кодексу, міжнародних угод (зокрема Стамбульської та Кіотської конвенцій), директив Європейського Союзу та сучасних наукових підходів, викладено ключові положення митного адміністрування, що регулюють порядок адміністрування митних і податкових платежів, організацію митного контролю, оформлення товарів і транспортних засобів, управління митними ризиками, а також цифровізацію митних процедур і запобігання порушенням у митній сфері. Матеріал подано у структурованій, логічній та доступній формі, що охоплює загальні засади митного адміністрування, взаємозв’язок митної та податкової систем, правове регулювання діяльності митних органів, особливості визначення митної вартості, адміністрування податків у митній сфері, застосування електронного декларування, інструментів фіскального контролю та аналізу ризиків, а також міжнародні стандарти та практики у сфері митного адміністрування. Посібник розрахований на студентів, викладачів, аспірантів, практикуючих юристів, співробітників митної та податкової служби, а також усіх, хто прагне отримати системні знання про митне адміністрування та його практичне застосування в умовах інтеграції України до міжнародного економіко-правового простору та післявоєнного економічного відновлення.
Біленець Д. А., Латковська Т. А., Осадчий А. Ю. Митне адміністрування : навч.-метод. посібник до програми підготовки здобу. вищої освіти першого (бакалаврського) рівня» / Біленець Д. А., Латковська Т. А., Осадчий А. Ю. - Чернівці, 2025. - 81 с. Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/29416