Сучасний стан дослідження політичних конфліктів у вітчизняній політичній науці - Білецька, Ю. В. (Одеса, 2014)
Теоретичним підґрунтям вивчення політичних конфліктів як форми суспільних відносин є розробки науковців, які створюють концептуальні основи для подальшого втілення у політичній практиці. Вчення про політичні конфлікти в сучасній Україні має свої характерні особливості. Поступово формуються актуальні питання та пріоритетні напрямки дослідження.

The theoretical basis for the study of political conflict as a form of public relations is the development of scientists who create conceptual basis for the further implementation of political practice. The doctrine of political conflicts in modern Ukraine has its own characteristics. Gradually emerging topical issues and priority areas of research.
Білецька Ю. В. Сучасний стан дослідження політичних конфліктів у вітчизняній політичній науці / Ю. В. Білецька // Актуальні проблеми політики : зб. наук. праць / НУ "ОЮА" ; Південноукр. центр гендерних досліджень; / Голов. ред. доктор юридичних наук, професор, академік НАПрН України, академік АПН України С. В. Ківалов. – Одеса, 2014. – Вип. 51. – С. 234-242.
Keywords: політичний конфлікт; політична практика; політичні відносини; врегулювання конфліктів; політична свідомість; етнополітичний конфлікт; политический конфликт; политическая практика; политические отношения; урегулирование конфликтов; политическая сознательность; этнополитический конфликт; political conflict; political practice; political relations; conflict resolution; political consciousness; ethnopolitical conflict