Право та мораль як основні способи правового впливу на поведінку суб'єктів - Сидоренко, Олена Михайлівна; Сидоренко, Елена Михайловна; Sidorenko, Elena (My University, 2016)
Право та мораль чинять суттєвий вплив на поведінку особи. Право та мо- раль як соціальні норми є основними регуляторами найважливіших суспільних від- носин у демократичному громадянському суспільстві. Моральні засади визначають межі поведінки суб’єкта, а звернення до них необхідне тоді, коли на це є пряма вказі- вка закону.

Право и мораль осуществляют существенное воздействие на поведение лиц. Право и мораль как социальные нормы являются основными регуляторами наиболее важных общественных отношений в демократическом гражданском обществе. Моральные основы определяют рамки поведения субъекта, а обращение к ним необходимо тогда, когда на это есть прямое указание закона.

A law and moral carry out the substantial affecting behavior of persons. Law and moral as social standards are the principal governors of the most important public relations in a democratic civil society. Moral basics delimit a person’s behavior and the appeal to them is only necessary when there is a direct order of law.
Сидоренко О. М. Право та мораль як основні способи правового впливу на поведінку суб'єктів / О. М. Сидоренко // Правовий вплив на неправомірну поведінку: актуальні грані : монографія / за ред. О. В. Козаченка, Є. Л. Стрельцова; МОН України, НУ «ОЮА», Каф.крим. права та ін. крим.-прав. дисциплін Миколаїв. ін-т. права, ПРЦ НАПрНУ, ГО «Всеукр. Асоціація крим. права» . — Миколаїв : Іліон, 2016. — С. 405-420.
Keywords: правовий вплив; правове регулювання; правова поведінка; право; мораль; національне законодавство; правовое воздействие; правовое регулирование; правовое поведение; национальное законодательство; legal influence; legal regulation; legal actions; law; moral; national legislation