Проблема дискримінації за ознаками статті та віку у системі покарань за Кримінальним кодексом України - Садолінська, І. С. (Одеса, 2016)
В статті здійснено комплексне дослідження дискримінації та інституційного механізму її подолання в Україні. Визначено правові основи дискримінації, судового, позасудового та міжнародного механізму її подолання. Розглянуто методологічний інструментарій конституційно-правового дослідження та досліджено конституційні аспекти її подолання.
Садолінська І. С. Проблема дискримінації за ознаками статті та віку у системі покарань за Кримінальним кодексом України / І. С. Садолінська // Актуальні проблеми теорії кримінальної законотворчості та практики правозастосування: матеріали Міжнар. наук.-практ. Інтернет-конф. (м. Одеса, 27 груд. 2016 р.) відпов. ред. д.ю.н., професор В. О. Туляков, упор.: В. О. Туляков, Ю. Ю. Коломієць, О. В. Степаненко ; НУ«ОЮА», Каф. крим. прав., Одеський місцевий осередок ГО «Всеукраїнська асоціація кримінального права». – Одеса, 2016. – С. 209-214.
Keywords: дискримінація; види та форми дискримінації; міжнародний захист від дискримінації; інституційний механізм подолання дискримінації; судовий; позасудовий