Адаптація цивільного процесуального права до європейських стандартів : колективна монографія - Голубєва, Неллі Юріївна; Андронов, Ігор Володимирович; Волкова, Наталія Василівна; Бут, Ілля Олександрович; Дрогозюк, Крістіна Борисівна; Іліопол, Інна Михайлівна; Московчук, Дмитро Олександрович; Павлова, Юлія Сергіївна; Полуніна, Ольга Олександрівна; Полюк, Юлія Іванівна; Стоянова, Тетяна Анатоліївна; Цал-Цалко, Юлія Юліївна; et al. (Одеса : Фенікс, 2026)
Колективна монографія є комплексним дослідженням проблем адаптації цивільного процесуального права до європейських стандартів. Монографія, представлена увазі читача, об’єднує досвід теоретичних досліджень і практичних напрацювань вітчизняних фахівців у галузі цивільного процесуального права. Автори аналізують ключові напрями гармонізації національного процесуального законодавства з європейськими стандартами, виявляють системні прогалини та пропонують прикладні механізми модернізації судового процесу. Адресована науковцям, викладачам, юристам-практикам, студентам юридичних факультетів і всім, хто цікавиться розвитком цивільного процесуального права в умовах європейської інтеграції.
Адаптація цивільного процесуального права до європейських стандартів : кол. монографія / за ред. Н. Ю. Голубєвої. Одеса : Фенікс ; Національний університет "Одеська юридична академія", 2026. 452 с. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33682
Keywords: цивільне процесуальне право; європейські стандарти; цивільне судочинство; доступ до правосуддя; справедливий суд; судові витрати; електронні докази; електронне судочинство; апеляційний перегляд; окреме провадження; мирова угода; європейська інтеграція; civil procedural law; European standards; civil proceedings; access to justice; fair trial; court costs; electronic evidence; e-justice; appellate review; non-contentious proceedings; settlement agreement; European integration