Експертне забезпечення протидії організованій злочинності щодо торгівлі людьми - Гончарук, Владислава; Honcharuk, Vladyslava (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
У тезах розглянуто роль експертного забезпечення протидії організованій злочинності, повʼязаній з торгівлею людьми. Проаналізовано значення та види судових експертиз у механізмі протидії організованій злочинності. Акцентовано увагу на тому, що складність, конспіративність і транснаціональний характер діяльності організованих злочинних угрупувань вимагають використання комплексних експертних досліджень та міждисциплінарної взаємодії. Зауважено, що якісне експертне забезпечення є важливим чинником для запровадження сучасних криміналістичних методів боротьби з організованою злочинністю щодо торгівлі людьми. The theses explore the role of expert support in countering organized crime associated with human trafficking. The analysis highlights the significance and typology of forensic examinations within the broader mechanism of combating organized criminal activity. Particular attention is given to the fact that the complexity, covert operational patterns, and transnational nature of organized criminal groups necessitate the application of comprehensive expert assessments and sustained interdisciplinary cooperation. It is emphasized that robust expert support constitutes a critical precondition for the effective implementation of contemporary forensic methodologies aimed at addressing organized crime in the domain of human trafficking.
Expert support for countering organised crime involving human trafficking
Гончарук В. Експертне забезпечення протидії організованій злочинності щодо торгівлі людьми / В. Гончарук // Експертне забезпечення розслідування організованої злочинності: міжнародний досвід та національна практика : зб. матеріалів міжнар. наук.-практ. конф. м. Одеса, 27 листоп. 2025 р.=Expert Support in the Investigation of Organized Crime: International Experience and National Practice : Proceedings of the International Scientific and Practical Conference (Odesa, 27 November 2025) / [орг. комітет: С. Ківалов, М. Аракелян, О. Катарага, Д. Кішко, Д. Колодін, А. Колодіна, Л. Аркуша та ін.] ; Нац. ун-т Одеськ. юрид. акад. кафедра криміналістики, суд. експертиз та поліграф. ; Нац. центр суд. експерт. при Міністер. юстиц. Респуб. Молдова ; Одеськ. Наук.-дослідн. ін-т суд. експер. Міністер. юстиції України. - Одеса : НУ «ОЮА», 2025. - С. 62-64. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.31298
Keywords: організована злочинність; протидія; криміналістика; експертне забезпечення; судова експертиза; правове регулювання; торгівля людьми; organized crime; counteraction; forensic science; expert support; forensic examination; legal regulation; human trafficking