Кримінологія : навчально-методичний посібник - Федчун, Наталія Олександрівна; Аркуша, Лариса Ігорівна; Цитряк, Віктор Ярославович; Чорнозуб, Лариса Василівна (Одеса, 2023)
Навчально-методичний посібник адресований здобувачам вищої освіти першого (бакалаврського) рівня факультету судового та міжнародного права Національного університету «Одеська юридична академія» для підготовки до занять з навчальної дисципліни «Кримінологія». У посібнику наводяться скорочені тексти лекцій, методики підготовки до практичних занять та самостійної роботи, перелік навчальних тем та питань для підсумкового контролю знань і вмінь. Зібрано перелік основних нормативно-правових документів у сфері у сфері запобігання та протидії злочинності, спеціальної літератури та Інтернет-ресурсів з кримінологічних питань.
Аркуша Л. І. Кримінологія : навч.-метод. посібник / Л. І. Аркуша, Н. О. Федчун, В. Я. Цитряк, Л. В. Чорнозуб. - НУ «ОЮА». – Одеса : Бондаренко М. О., 2023. – 68 с. Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.24891
Keywords: кримінологія; злочинність та її характеристики; детермінація злочинності; концепції протидії злочинності; методологія та методика кримінологічних досліджень; насильницька, рецидивна та професійна злочинність; організована злочинність; наркозлочинність та злочинність неповнолітніх; пенітенціарна злочинність