Щодо доцільності згадки економічного добробуту у випадках винесення рішення про складання досудової доповіді у кримінальному провадженні - Кузнецова, Людмила; Кузнецова, Л.; Kuznetsova ,Liudmyla (Одеса : НУ «ОЮА», 2026)
У тезах досліджуються проблеми нормативного закріплення категорії «економічний добробут» як підстави для складення досудової доповіді відповідно до ч. 5 ст. 314 КПК України, а також аналізуються практичні аспекти її застосування судами. Обґрунтовується висновок про декларативний характер відповідної законодавчої конструкції та пропонується виключити із ч. 5 ст. 314 КПК України вказівку на «національну безпеку» та «економічний добробут», залишивши орієнтацію на забезпечення прав людини як основну мету складення досудової доповіді. The theses examine the problems of normative consolidation of the category of «economic well–being» as a basis for drawing up a pre–trial report in accordance with Part 5 of Article 314 of the Code of Criminal Procedure of Ukraine, and also analyze practical aspects of its application by courts. The conclusion about the declarative nature of the relevant legislative construction is substantiated and it is proposed to exclude from Part 5 of Article 314 of the Code of Criminal Procedure of Ukraine the indication of «national security» and «economic well–being», leaving the orientation on ensuring human rights as the main goal of drawing up a pre–trial report.
Кузнецова Л. Щодо доцільності згадки економічного добробуту у випадках винесення рішення про складання досудової доповіді у кримінальному провадженні. Криміналістика майбутнього: цифрові інновації, штучний інтелект, глобальні виклики та загрози : збірник матеріалів міжнар. наук.–практ. конф. (м. Одеса, 5 черв. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова, М. Аракеляна. Одеса : НУ «ОЮА», 2026. С. 446-449 . URL: https://doi.org/10.32837/11300.33619
Keywords: кримінальне провадження; досудове доповідь; економічний добробут; суд; підготовче провадження; criminal proceedings; pre–trial report; economic welfare; court; preparatory proceedings