Загальнолюдські цінності як передумова єдності західного права - Корчевна, Л. О.; Корчевная, Л. А.; Korchevnaya, L. O. (Одеса : Юрид. л-ра, 2014)
У статті розкрито найбільш принципові позиції єдності романо-германської та англо-американської сімей права. Науково обґрунтовується принцип зближення різних за своєю суттю правових систем через пріоритет спільних цінностей, якими виступають справедливість, свобода та права людини в державі.
Корчевна Л. О. Загальнолюдські цінності як передумова єдності західного права / Л. О. Корчевна // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.) Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України; НУ ОЮА. – Одеса : Юрид. л-ра, 2014. – Вип. 72. – С. 114-121.
Keywords: право; справедливість; користь; індивідуалізм; колективізм; моральна автономія; мінімальна держава; справедливость; полезность; индивидуализм; индивидуализм; коллективизм; моральная автономия; минимальное государство; law; justice; utility; individualism; collectivism; moral autonomy; minimal state