Європейський суд із прав людини як засіб захисту прав людини в Україні - Тімашов, В. О.; Тимашов, В. А.; Timachov, V. À. (Одеса: Юрид. л-ра, 2014)
У статті розглянуто питання щодо застосування в Україні Конвенції про захист прав людини й основоположних свобод як складової національного законодавства. Визначено елементи конституційного права людини й громадянина на звернення за захистом своїх прав і свобод до Європейського суду з прав людини, а також проведено аналіз практики звернення громадян України за захистом своїх прав і свобод до Європейського суду з прав людини.
Тімашов В. О. Європейський суд із прав людини як засіб захисту прав людини в Україні / В. О. Тімашов // Наукові праці Національного університету «Одеська юридичної академія»: зб. наук. пр./ редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), М. В. Афанасьєва (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; відп. за вип. М. В. Афанасьєва, МОН України, НУ ОЮА.- Одеса: Юрид. л-ра, 2014.-Т. 15.-С. 276-284.
Keywords: права людини; Конституція України; Європейський суд із прав людини; Європейська конвенція про захист прав людини й основоположних свобод; громадське суспільство; міжнародне право; права человека; Конституция Украины; Европейский суд по правам человека; Европейская конвенция о защите прав человека и основных свобод; гражданское общество; международное право; human rights; Constitution of Ukraine; European Court of Human Rights; European Convention on Human Rights; civil society; international law