Робоча програма навчальної дисципліни Big data та хмарні технології. Галузь знань 01 «Освіта/Педагогіка». Спеціальність 014.09 – «Середня освіта (Інформатика)». Освітня програма «Інформатика та програмування». Другий (магістерський) рівень - Соловська, Ірина Миколаївна (Одеса, 2024)
Дисципліна «Big Data та хмарні технології» формує у здобувачів необхідний обсяг теоретичних і практичних знань про великі данні Big Data, методи та засоби їхнього аналізу та обробки, основних принципів управління великими даними. Вивчення дисципліни забезпечує володіння знаннями щодо хмарних технологій та технологій віртуалізації, гіпервізорів, систем управління, балансування трафіку хмарних ресурсів та забезпечення гарантованої якості обслуговування. Знання, отриманні при вивченні дисципліни «Big Data та хмарні технології» дозволять здобувачам виконувати інтелектуальний аналіз та обробку великих даних, формувати віртуальні хмарні середовища та володіти навичками контейнерної віртуалізації, володінню інструментами конфігурування віртуальних хмарних ресурсів і способами оцінки ефективності хмарної інфраструктури.
Соловська І. М. Робоча програма навчальної дисципліни Big data та хмарні технології. Галузь знань 01 «Освіта/Педагогіка». Спеціальність 014.09 – «Середня освіта (Інформатика)». Освітня програма «Інформатика та програмування». Другий (магістерський) рівень / І. М. Соловська ; Міжнар. гуманітар. ун-т. – Одеса, 2024. – 12 с. Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/28504
Keywords: інтелектуальний аналіз та обробка великих даних; балансування трафіку хмарних ресурсів; технологій віртуалізації гіпервізорів та систем управління