Вплив соціально-психологічного тренінгу на формування особистісних якостей і активної позиції підлітків : кваліфікаційна робота - магістерський дослідницький проект 053 «Психологія» - Адаріч, Ілона Анатоліївна (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
Робота присвячена теоретико-емпіричному вивченню зміни особистісних якостей та активної соціальної позиції підлітків під впливом соціально-психологічного тренінгу. Проаналізовані данні емпіричних та теоретичних досліджень з проблем тренінгу, як методу практичної психології. Наводяться результати проведеного експериментального дослідження щодо вивчення впливу соціально-психологічного тренінгу на динаміку особистісних та комунікативних зміни, а також соціальної позиції підлітків. Встановлено певні відмінності в особистісних характеристиках підлітків внаслідок проведених з ними тренінгових занять. Для проведення дослідження були використанні наступні методики: Методика діагностики оперативної оцінки самопочуття, активності та настрою (САН); Тест комунікативних та організаторських здібностей 1 и 2; Методика діагностики рівня соціально-психологічної адаптації К. Роджерса та Р. Даймонда; Соціально-психологічний тренінг; Опитувальник самооцінки групової роботи. Робота складається зі вступу, двох розділів, висновків, списку використаної літератури, що налічує 58 найменувань. The work is devoted to the theoretical and empirical study of changes in personal qualities and active social position of adolescents under the influence of socio-psychological training. The data of empirical and theoretical studies on the problems of training as a method of practical psychology are analyzed. The results of an experimental study on the study of the influence of socio-psychological training on the dynamics of personal and communicative changes, as well as the social position of adolescents are presented. Certain differences in the personal characteristics of adolescents as a result of training sessions conducted with them are established. The following methods were used to conduct the study: Diagnostic method for the operational assessment of well-being, activity and mood (SAN); Test of communicative and organizational abilities 1 and 2; Diagnostic method for the level of socio-psychological adaptation of K. Rogers and R. Diamond; Social and psychological training; Self-assessment questionnaire for group work. The work consists of an introduction, two chapters, conclusions, a list of used literature, which includes 58 titles.
Адаріч І. А. Вплив соціально-психологічного тренінгу на формування особистісних якостей і активної позиції підлітків : кваліфік. робота - магістер. дослідн. проєкт 053 «Психологія» / І. А. Адаріч. - Одеса : НУ «ОЮА», 2025. – 46 с.
Keywords: соціально-психологічний тренінг; особистісні якості; активна позиція; динаміка особистісних та комунікативних змін; підлітки; socio-psychological training; personal qualities; active position; dynamics of personal and communicative changes; adolescents